Η Microsoft, πιστή στο ραντεβού της πραγματοποίησε, το πρώτο της show για το 2025, μέσω του Developer_Direct, ενός show, το οποίο μας ”ταξιδεύει” στο εσωτερικό των gaming studios, με τους developers να μας μιλούν για τα παιχνίδια τους, ενώ παράλληλα να έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε και διάφορα gameplay πλάνα από τον εκάστοτε τίτλο.
Τι είδαμε λοιπόν σήμερα;
NINJA GAIDEN 4
Nαι καλά διαβάζετε! Το αγαπημένο franchise επιστρέφει! Το τέταρτο κεφάλαιο της εμβληματικής σειράς θα έρθει στα τέλη του 2025! Το ”Ninja Gaiden 4” βρίσκεται υπό ανάπτυξη στην PlatinumGames, δημιουργός των Bayonetta και Nier: Automata, με την Team Ninja να βοηθάει, στο όλο Project. Αναμένετε να φέρει έναν νέο βασικό χαρακτήρα, που ονομάζεται Yakumo, αν και ο Ryu Hayabusa εμφανίζεται στην ιστορία.
O τίτλος προφανώς και θα έρθει από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του στο XBOX Game Pass.
Απολαύστε:
NINJA GAIDEN 2 Black
Και όχι, τα νέα σχετικά με το franchise δεν τελειώνουν εδώ. Η Koei Tecmo, ανακοίνωσε και το ”Ninja Gaiden 2 Black”. Πρόκειται για το remake με την χρήση της Unreal Engine 5, του κλασσικού action τίτλου που κυκλοφόρησε το 2008 και από πολλούς θεωρείται το καλύτερο της σειράς και ένα από τα καλύτερα action games της Gaming ιστορίας. Και το καλύτερο;
Το παιχνίδι είναι ΤΩΡΑ διαθέσιμο σε XBOX, PC και XBOX Game Pass!!!
South of Midnight
Συνέχεια, είχε το ”South of Midnight”. Ο τίτλος έρχεται από την Compulsion Games, δημιουργό ομάδα του We Happy Few. Τοποθετείται σε έναν μαγικό ρεαλιστικό αμερικανικό νότο, ακολουθεί μια νεαρή γυναίκα με το όνομα Hazel που φαίνεται να ψάχνει τη μητέρα της στον απόηχο ενός τεράστιου τυφώνα, χρησιμοποιώντας νέες μαγικές δυνάμεις που ονομάζεται ”Weaving” και συναντώντας κάθε λογής παράξενα πλάσματα στη διαδρομή.
Στην σημερινή παρουσίαση, πήραμε μία ισχυρή γεύση από το gameplay, με την ηρωίδα μας να χρησιμοποιεί διάφορους τρόπους για να εξοντώσει τους εχθρούς, όπως την ιδιαίτερη μαγεία της. Φαίνεται πραγματικά, πολύ ενδιαφέρον concept!
Ο τίτλος αναμένεται στις 8 Απριλίου του 2025 και προφανώς θα αποτελέσει και day one κυκλοφορία στο XBOX Game Pass.
Clair Obscur: Expedition 33
Νέα gameplay πλάνα και για το επερχόμενο Xbox RPG, ”Clair Obscur: Expedition 33”, το οποίο συνεχίζει φορά με την φορά να εντυπωσιάζει!
Στο νέο trailer παίρνουμε μία γεύση από την ιστορία του παιχνιδιού.
Όπως έχουμε δει σε προηγούμενα τρέιλερ, το UI και τα μενού μάχης είναι εξαιρετικά κομψά, διοχετεύοντας δίνοντας έντονα Persona vibes.
Αποκαλύφθηκε επίσης ότι ο Clair Obscur θα ακολουθήσει τα βήματα της παλιάς σχολής των RPGs και θα έχει έναν πραγματικό, πλοηγήσιμο παγκόσμιο χάρτη από τον οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε διάφορες περιοχές και πόλεις. O τίτλος, διαδραματίζεται σε έναν κόσμο όπου μια οντότητα γνωστή ως Paintress «ζωγραφίζει ξανά» τον κόσμο κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου ζωγραφίζει επίσης έναν καταραμένο αριθμό σε ένα μονόπετρο που κάνει όλους από αυτήν την ηλικία και άνω να γίνονται στάχτη αμέσως και να εξαφανίζονται. Κάθε χρόνο, αυτός ο αριθμός μειώνεται κατά έναν, με νεότερες και νεότερες γενιές να πεθαίνουν κάθε φορά. Με τον αριθμό “33” στη συνέχεια, μια ομάδα ατόμων με επικεφαλής έναν άντρα που ονομάζεται Gustave ξεκινά να προσπαθήσει να σταματήσει τη Paintress μια για πάντα σε ένα turn-based RPG με απίστευτα κομψές μάχες.
Ο τίτλος, αναμένεται στις 24 Απριλίου του 2025, και φυσικά θα είναι day one XBOX Game Pass τίτλος.
DOOM: The Dark Ages
Φυσικά το show, έκλεισε με το πολυαναμενόμενο, ”Doom: The Dark Ages”. Η id Software επιστρέφει, με το prequel του DOOM (2016) και DOOM Eternal. Oπως υποδηλώνει το όνομα, το The Dark Ages διαδραματίζεται σε ένα φανταστικό μεσαιωνικό βασίλειο και διαδραματίζεται πολύ πριν από τα γεγονότα του Doom Eternal και την επανεκκίνηση του franchise το 2016. Οι προγραμματιστές λένε ότι το νέο παιχνίδι διαθέτει έναν πολύ μεγαλύτερο κόσμο με μεγαλύτερη έμφαση στην ιστορία – συμπεριλαμβανομένων πολλών cutscenes – αλλά οι πιο σημαντικές αλλαγές φαίνεται να αφορούν το πώς θα παίζει το The Dark Ages.
Μια μεγάλη αλλαγή αυτή τη φορά είναι στη μάχη σώμα με σώμα. Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα Doom που διαδραματίζεται σε μεσαιωνικούς χρόνους, αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες θα έχουν πρόσβαση σε νέα βάναυσα όπλα μάχης σώμα με σώμα, όπως ένα αιχμηρό μαχαίρι και σιδερένιο flail. Η κλίμακα των μαχών φαίνεται επίσης να έχει αυξηθεί. Γνωρίζαμε ήδη ότι οι παίκτες θα μπορούσαν να κάνουνε mount παίρνοντας την μορφή ενός cyber δράκου, αλλά σήμερα είδαμε μία μηχανική στολή που έχει μέγεθος ουρανοξύστη, έτσι ώστε ο Doomslayer να μπορεί να πολεμήσει εχθρούς μεγέθους kaiju.
Το DOOM: The Dark Ages, έρχεται στις 15 Μαΐου του 2025 και φυσικά θα είναι day one XBOX Game Pass τίτλος.
Απολαύστε:
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε όλο το Live, σε περίπτωση που το χάσατε: